Božije zapovesti – Put za očuvanje zdravlja (Dr Ljubiša Stojanović)

BOŽJE ZAPOVESTI – PUT ZA OČUVANJE ZDRAVLJA
(Dr Ljubiša Stojanović 1935-2014)

„Ako, sa punim poštovanjem, ostavimo po strani religiozni aspekt deset Božjih zapovesti, ukazaće nam se široka oblast njihove primene, pre svega, za očuvanje zdravlja. U petoj se čak direktno ukazuje na vezu između načina života i mišljenja sa zdravljem: „Poštuj oca svoga i mater svoju pa ćeš biti srećan i dugovečan na Zemlji!“

Neke od njih zabranjuju stvaranje loših misli ili dela koja proističu iz njih: „Ne ubij!“, „Ne kradi!“, „Ne svedoči lažno!“, „Ne poželi ništa što je tuđe!“. Posebno se ističe sveobuhvatnost humanog, iza čega se krije duboki zdravstveni aspekt, kod Božje zapovesti koja glasi: „Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe!“.

Slično uputstvo za život postoji i u Sumerskim tablicama, starim sedam hiljada godina, što samo potvrđuje da su prave istine večite, njih ne nagriza zub vremena. Jedna od njih upućuje, posle napornog rada u toku nedelje, na odmor sedmog dana kako bi se otklonila opasnost od psihofizičkih preopterećenja, kao jednog od važnih faktora koji dovodi do bolesti. Molitvama posvećenim Bogu tone se u mir duha i svojevrsnu blagu meditaciju što ima snažno isceljujuće delovanje.

Pridržavanje Božjih zapovesti tokom života, bez obzira na to da li se radi o hrišćaninu, pripadniku bilo koje druge religije ili ateisti, dovešće do svođenja negativnih misli na minimum, što će otvoriti prostor za puni razmah pozitivnog i kreativnog načina mišljenja, čime će se sprečiti pojava bolesti i obezbediće zdrav i dug život.“
Dr Ljubiša Stojanović

6 komentara

  1. Zahvalnost Duhovnim energijama, Ljubiši, Robertu na prenošenju Svetih znanja.

  2. Hvala LJubisi Stojanovicu, na svim doprinosima u kojim mi svi sad mozemo da uzivamo, samo moramo to izabrati, hvala Roberte, sto ste nastavili siriti istinu koju je prenosio Ljubisa. Hvala Stvaraocu sto smo dobili ove mogucnosti, hvala Duhovnim Energijama, za istinu, hvala Majko Zemljice , za sve blagodeti, hvala svim Bozanskim energijama, svijestima kosmosa koje nam pomazu, hvala svim dusama ,koje iskreno setaju ovom stazom.

    Hvala Ti Boze , za sve sto je bilo, sto jeste i sto ce biti. Neka Bude volja Tvoja.💖💖💖

  3. Hvala, hvala, hvala…😚😙😗

  4. Hvala Ljubisi Stojanovicu sto nam je razjasnio pravo znacenje 10 Bozjih zapovesti .Hvala Robertu sto nam je objavio sva ova tumacenja Ljubise .Hvala Stvaraocu ..Hvala Energetskom Oblaku i, svim Duhovnim Energijama sto nas na ovom putu koji se zove Lepota Duhovnog razvoja , vode do razvoja nase visoke svesti , do integracije sa nasim Svetlecim Telom i do Prosvetljenja. HVALA…HVALA…HVALA…HVALA….

Ostavite odgovor