Aktiviranje Desne Hemisfere Mozga 12.05.2020.

Nakon radionice od pre neki dan moje Svetlece telo me usmerilo da ucim Hebrejski i da pocnem da pisem levom rukom ( inace sam desnak, pisem desnom ) i da tako razvijam desnu hemisferu mozga. Hebrejski bas i nije jednostavan jezik ni govorit ni pisat al rekoh ima verovatno zasto, nista nije slucajno.

Sutra dan sam ustao i poceo prvo pomalo da pisem levom rukom i uspeo sam ali izgledalo isto kad pocne dete da pise u prvi razred osnovne skole.Zatim sam poceo i prvi cas online na Hebrejski. Preslusao sam po nesto, video sta je Biblijski a sta Moderan Hebrejski i krenuo sa prvi cas. Pretpostavljam da znate pise se sa desne na leve strane. Ucio sam bukve i reci da pisem paralelno i rukopisno i pecatenoj formi. Interesantno je da je prvi zbor koji sam naucio bio TATKO ( TATA ) na Hebrejski Aba ( אַבָּא ) , a kasnije u toku predavanja rekla uciteljica da je to prva rec koju izgovore beba u tom delu sveta.
Zatim sam naucio rec RIBA ( דג ), zatim DAVID ( דוד ) i LJUBAV ( אהבה ).

Bio sam ispunjen i zadovoljan sto ucim nesto novo i neobicno, a evo bas sada dok vam pisem kad sam procitao koje rece sam napisao da sam naucio na Hebrejski zaledio sam se i sam kad sam povezao sve, a hteo sam da vam pisem da cu pisat novo iskustvo kad spoznam na sta sve ovo mene usmerava. Napisacu ja iskustvo svakako ali sada mi treperi Svetlece telo kad sam uocio ove reci gore koje sam naucio a pretpostavljam da vec znate o cemu se tu radi. Idu mi trnci niz celo telo.

Hvala vam na razumenje 🙏

Martin Mitevski 12.05.2020.

3 komentara

  1. Hvala, baš zanimivo!

  2. Ines Magaljas

    Bravo Martine… Hvala na iskustvu. 🌝

Ostavite odgovor