Gordana 30.01.2019.

Nije mi bilo vreme da se PROBUDIM i sve što sam slušala prolazilo je mimo mene, nisam razumela ili nisam bila spremna da prihvatim. Kao i milijarde drugih ljudi, živela sam u ILUZIJI odvojenosti od IZVORA i svih drugih bića. Ali došao je KRAJ toj iluziji i početak BUĐENJA, svest o postojanju viših dimenzija.

ROBERT je ušao u moj život usled niza, BOŽANSKI uređenih, SLUČAJNOSTI. Ne postoji nikakav princip, sem Anđeoski zakon Božijih ČUDA, da jedna duša oseti drugu i da je pridrži svojom ljubavlju, onda kada se čini da NEMA ni puta, ni nade.
Beše to 24. januar 2018. godine, RADIONICA u Novom Sadu. I sada u meni odzvanjaju Robertove reči, po završetku radionice, kada sam prišla da Ga pozdravim: “VIĐAĆEMO SE!”

Začuđena, u sebi sam se pitala: “Da li je OVAJ čovek vidovit? Kako zna da će ovo biti moj put, moj DUHOVNI izazov i život?”
I sada posle jedne GODINE, mogu reći “JESTE “, jer uredno pratim sve Njegove radionice i svaka od njih je MOJ SVESTAN IZBOR, UŽIVANJE, LJUBAV I SVETLOST, JEDINI LEK, SVETI GRAL, ALHEMIJSKI ELIKSIR, KAMEN MUDROSTI…
Sve drugo mi je, SADA, već poznata, prošla SADAŠNJOST.

Osećam se BLAGOSLOVLJENOM što sam upoznala Roberta, jer nam prenosi SVETA ZNANJA – PRAVA znanja, u ovo vreme kada pseudo-duhovnost caruje na svakom koraku, a motivacioni govornici niču kao pečurke posle kiše.

Nema svako privilegiju da u sferi interesovanja ima prijatelja, ali svi oni koji Njega prate na ovoj duhovnoj stazi, svakako imaju. HVALA, NAJBOLJI UČITELJU! Hvala, za svaki put, kada mnogima “Progledaš kroz prste” i Dozvoliš pristup radionici bez razmene energije, onako, na POVERENJE, hvala za sve naše mejlove, koje Stigneš da strpljivo Pročitaš i Odgovoriš nam.
Ali, hvala, pre svega, što Si, ČOVEK. Svetlost Tvoje duše je SVEPRODIRUĆA, ČISTA, TOPLA.

Ono najvrednije, što sam ovde dobila, jeste SVEST o mojoj odgovornosti za moj vlastiti život. Shvatih i prihvatih, da je Moć u MENI. UM mi je čistiji, lakše odvaja nebitne, od bitnih stvari. Ne brine me šta će reći okruženje, o onome što mi život znači. Prihvatam sopstvenu posebnost, poštujem je i ne pokušavam se ukalupiti, da bih bila voljenija ili cenjenija.

Učim brinuti o sebi, SEBE staviti na PRVO mesto, voleti sebe, štititi i podržavati. Odgovornost nije mala, ali je oslobađajuća. Moja svest se svakodnevno širi, unutrašnji rast je očigledan.

LIČNI RAST nije trka na kratke staze, već maraton. To je početak nečeg NOVOG i NEPOZNATOG. Kao i mnogi i ja sam živela po preuzetim, nasleđenim i usađenim modelima, dok je moje nezadovoljstvo narastalo, a telo sve više bolelo. Ali, hodajući OVOM stazom, kojom nas vode DUHOVNE ENERGIJE preko Roberta, poštujući Njihova usmerenja i preporuke, počela sam da ih napuštam. Došli su nagoveštaji OSLOBAĐANJA, dozvola za SAMOSVOJNOST.

Za izbor je potrebna HRABROST, za hrabrost je potrebno NEPRISTAJANJE na zonu komfora, ili prividni kompromis. Ne pristati na ono što VREĐA inteligenciju. Hrabrost da odbacim brigu za mišljenja drugih. Najzad sam počela da prepoznajem šta je PORUKA MOJE DUŠE i šta je stvarno MOJE.
Tu su ODRICANJA, SUOČAVANJA, TRAŽENJA, PLAKANJA, SAMOVANJA, NEPRIPADANJA, ODBACIVANJA, ODBIJANJA, NEPRIHVATANJE… Ali to je ISTINA, koja traži svoj put.

Nije joj lako da prođe kroz guste, stečene otpore, naučne obrasce samoobmane i maglovite predele neizvesnosti. Strah pokušava da je parališe, brige da je okupiraju, EGO da je razuveri, komfor da je slaže.. Onog trena kada se napravi taj izbor da se živi u ISTINI, otkrićete da rastete kao “novo dete”. Istina zna koliko vredi unutrašnja SLOBODA. A Svetlo istini na putu je VERA.
I svima su data KRILA za skok i let, ali svako od nas bira da li je njegov let istina.

Sada znam da su pravila moga srca – MOJA. Neka od njih su sasvim nova, nastala onako kako se uvidi i spoznaje formiraju: iz neposrednog iskustva, spoznaje, iz ponovnog rođenja SEBE. Novo rođenje: rođenje u ISTINI, LJUBAVI I MIRU, rođenje u HRISTU.
Sve više osvešćujem nesvesne delove sebe i sve više bivam u miru sa svojim JA. Dopustila sam sebi da budem ono što JESAM, živim sa svojim osobinama u miru, zahvalna svakoj na postojanju, jer su me, združene, dovele dovde, gde sam SADA.
Život po SOPSTVENIM pravilima ima svoju cenu: nekima se to sviđa, mnogima ne. Neki neće moći da podnesu vaše prisustvo, neki će se u vašem prisustvu spontano menjati, neki spontano udaljavati.

Kada se povežemo prvo sa Sobom, svojim Bićem, svojom Dušom, shvatimo da prava snaga I moć dolaze, upravo iz tog Izvora, iz te međusobne povezanosti sa drugim ljudima, životinjama, biljkama i sa Majkom Zemljom. Mi smo ovde da manifestujemo BOŽANSKU SVETLOST koju nosimo u Sebi.
Spoznah da je BOG BEZUSLOVNA LJUBAV i On nas je stvorio po svom liku, da bismo bili Njegov odraz na Zemlji. Dao nam je SLOBODU ostavljajući nam izbor da kroz NAS , u našoj slobodi objavimo našu BOŽANSTVENOST i tako projavimo Zahvalnost NJEMU, što Živi u nama.

Gledajući sve ljude oko sebe, znala sam da tu ne pripadam.
Ostala sam na istom mestu, okružena istim ljudima, ali više nisam TU. Promenila sam se. Koračam svojom stazom, BOŽIJOM stazom. ZAHVALNOST dugujem Bogu na svakom iskušenju, koje mi šalje. Tim činom me ČISTI od svega nečistog na ovom svetu, želeći, da spustim tenzije ogromnih OČEKIVANJA od života.
Morala sam otići, iako sam ostala, da bih se PONOVO vratila kao čovek, koji je pronašao SVRHU Svog ROĐENJA.
Duhovni razvoj je nešto što svakog pojedinca izdvaja iz gomile – svi su pozvani, ali retki se odazovu. I za svakog, pojedinačno, to je usamljenički put, pun izazova i zahteva. Retke osobe, koje proživljavaju to isto, na svoj način, dragoceni su prijatelji. Sve više postaješ ono što JESI i ostvaruješ povezanost sa svojim Bićem, otkrivaš da najveći broj ljudi u tvom okruženju, beži od te povezanosti, izbegava svoj razvoj i nema podrške i razumevanja za tvoj put. Osećaš da si drugačiji od većine i to saznaje je tužno, ali i ispunjavajuće. Najveći izazov te ispunjenosti, jeste, da uzdižući svoju svest, ne pretvoriš svoj razvoj u hranu za svoj EGO, već da svakog poštuješ I NEPOKOLEBIVO slediš SVOJ put.

Imam potrebu da ĆUTIM, da mišlju ili glasom ne poremetim MIR, koji mi je došao posle toliko buke, lutanja i traganja po raznim svetovima i svakojakim vremenima. Kako je moćna ta ćutnja, tako lekovita i spasonosna. Samo u tišini pronalazim Sebe, samo tamo živim, istovetna sa tom tišinom. A tražila sam je svuda.
Svet meditacije, tišine i duboke zagledanosti u sopstveno Biće, ponudio je odgovore na mnoga pitanja i istovremeno otvorio bezbroj novih svetova UNUTAR mene. Najteže je bilo NE ODUSTATI, naročito u samom početku.
Ali, jednom kad zagaziš u reku DUHOVNOG OTKROVENJA, život se pretvori u plovidbu, koje se NE ODRIČEM lako, jer ona sa sobom nosi i određene izazove. Međusobna podrška, razmena doživljenog, energetska regeneracija, obnavljanje i osnaživanje principa JA JESAM…
OVAJ put je zajednička prilika da se zauvek lišimo takmičenja, ljubomore, destrukcije koja je uvek protiv nas i troši nam energiju, emocije i vreme.

Bitno je da osvestimo da smo međusoban, Božanstven, nežan doprinos, snažno SAVEZNIŠTVO za OPSTANAK naše planete ZEMLJE i velika podrška, jedni drugima.
Naučih da NE PRIZNAJEM smrt, bolest, besparicu, nesreću, tugu… pa ostajem MIRNA, uprkos svemu, dok je neko drugi u STRAHU. Drugi kažu “Znam”, ja kažem “Verujem”. Dok neko kaže “Kriv sam”, ja kažem “Odgovorna sam”. Dok neko kaže”Nisam uspeo”, ja kažem “Vreme je za promene i buđenje”.
Patnja u životu, koliko god izgledala velika, nikad se ne dešava bez razloga. Ona je način da se dođe do Sebe. DUŠA SE PROBUDILA i nastavlja DALJE. Nova energija, novi pogledi, nova svetlost, novi uvidi o sebi i programima koji su harali sistemom.

Preko ČIŠĆENJA ovih toksičnih programa, koji skrivaju lepotu moje Duše, oslobađanja od NEGATIVNIH uverenja i obrazaca ponašanja, počela sam da se treznim od previše ZABLUDA, koje sam imala o sebi i realnosti u kojoj živim. U meni je bilo puno tuge, koja je bila potisnuta, sve dok nisam dobila potvrdu u realnosti, kao zdravstveni problem.
Smrt voljene osobe, moje MAJKE, u novembru prošle godine, najbolji je pokazatelj, koliko sam mentalno i psihički ojačala. Ni sama ne mogu da poverujem, kako sam to zdravo I hrabro podnela u poređenju sa smrću oca, pre 30 godina.
Ovde saznadoh da je čovek proizvod KARME sopstvene Duše. Ono što se ne nauči u jednom životu, prenosi se u druge živote, zajedno sa novim lekcijama, koje Duša treba da nauči. Pojavljuju se nove karmičke obaveze, kao posledice reakcija na situacije s kojima se suočavamo. Osnovni zadatak svake duše je da lično stanovište uzdigne do tog nivoa svesti, da ona postane jedno s Njim, sa APSOLUTOM. Duša je deo Boga, a Bog je u svakoj Duši.

Više ne znam značenje reči “ZNAM”. Izgleda da je sasvim IŠČEZLA. Nemam pojma gde mi pobegoše sva verovanja koja sam imala, niti zašto su mi trebala. Iza svega je jedno veliko ljudsko NIŠTA, koje me jedino i oslobađa i pruža odgovore i bez da ih tražim. To stanje NEZNANJA je moja nova KOLEVKA, početak i kraj svih svršetaka, početak i kraj MENE. Ne umem biti ono što nisam, a ono što JESAM, ne znam oterati.
VELIKO je to SVE, što NE ZNAM. Ali ne znam odakle da počnem. Kaže se “Od početka”, ali gde je početak? Kad sam JA započeta? Ne znadoh da li počinjem kad sam začeta, da li kad sam rođena ili ko zna kada, pre toga.
Puno je toga PROPUŠTENOG, NEVIĐENOG, NEZAPAŽENOG, NERAZUMLJIVOG…
Ja sam najveća ILUZIJA o Sebi. Sve je iluzija i izmišljotina, prevara UMA moga i ne znam kako, ali iz nje izađoh. STRAH nestaje u prisustvu onoga što mi ostaje, od čega sam sazdana, što me verno podnosi, prati i nikada ne napušta.
U vrtlogu laži i obmana, boravak na OVOJ duhovnoj stazi, učinio je da PROGLEDAM. Vene stara verzija MENE. Iz toga procvetala je NOVA Duša, novo srce u grudima, novi osmeh vredan, samo onog koji zna uzvratiti srcem, isti. Svoja najlepša i najdublja upoznavanja SEBE, ostvarujem uz pomoć DUHOVNIH ENERGIJA. Hvala IM. Promenili su se moji prioriteti, moji pogledi na život, promenila sam se JA.
HVALA, ROBERTU, što je ušao u moj život i ULEPŠAO ga. Poverenje koje izaziva u meni, provodi uspešno, Svojom posvećenošću DUHOVNOSTI i DUHOVNOM RASTU, pre svega, Sopstvenom, a potom i pomoći svima na tom putu, dotičući najdublje, u ljude, koji Ga prate i to u najlepšem smislu reči.

Te dubine u “LEPOTI DUHOVNOG RAZVOJA”, me PRIVLAČE i ZNAČE mi baš od svega, VIŠE. Zato ću TU i OSTATI, ne samo godinu, dve, tri…već, VEČNO! I znate li šta? NIKADA odatle, krenuti nigde, NEĆU više. Otpustila sam puno naboja, ukorenjenog duboko u meni, koji mi je otežavao život, bez da sam toga i bila svesna. Sad osećam lakoću postojanja, strast prema životu, veliku radost, sve je lepše, snažnije, životnije. Sve je dobilo neki smisao, nema više pitanja bez odgovora, jednostavno uživam u svemu što JESTE.
Bez daha i opčinjena sam, radionice od početka gledala, lepoti njihovoj DIVILA, gorućom željom su me, SVETA ZNANJA njihova, PRIVILA.
Oprostite mi, iskreno vas molim, što OVDE, naučih u svemu, LJUBAV, da vidim i što drugo ništa ne znam, osim sva bića, da VOLIM.
Svoju novu vrlinu posvećujem sebi i svojim potomcima, VIŠEM DOBRU svih živih bića, budućnosti naše PLANETE i svim još, NEUZRASLIM i NEPROBUĐENIM dušama.

Ako budem bar nekom, jedan vetar u leđa, na putu oslobođenosti i osvajanja jednog mesta gde živi samo LJUBAV, biću veoma srećna i ispunjena.
Srce otvori i njim diši, pa jednom, dragi čitaoče, o svom iskustvu i Ti, svedoči i napiši.

ZAHVALNO srce iz moje Duše,
UNIVERZUMU NA PRUŽENOJ PRILICI,
ROBERTU ZAUVEK!

Gordana 30.01.2019.

Ostavite odgovor