Ljubišina pomoć 14.05.2020.

Pozdrav za sve na putu Svetih znanja i LDR

Ovog puta zelim podijeliti iskustvo sa Ljubisinom pomoci. Naime pocetkom oktobra (10 mjeseca) 2019 u porodici sam imala tesku situaciju. Muz je imao infarkt srca. Doktori u nasem mjestu nisu znali o cemu se radi i vratili ga kuci kao sve je u redu, tako je proveo tri dana kuci. Trebam napomenuti da je muzevo kretanje bilo ograniceno samo u krugu kuce jos mjesecima unazad od strane zupanijskog suda. Dva losa ubise Milosa. Nije bio kriv a i ocevidcevo svjedocenje sud nije priznao. Takva nam je drzava i sudstvo. Tako da je svaku kretnju izvan dozvoljenog kruga morao najaviti zatvoru i dobiti dozvolu za izlazak iz zone kretanja pa i u ovoj situaciji bolesti.

Treceg dana nakon infarkta koji nije dijagnosticiran od naseg lijecnika ,otisli smo specijalisti za srce (trebali smo cekati dozvole i termin za pregled).

Kardiolog ga hitno uputi u bolnicu jer je ustanovio zakrcenje krvnih sudova i infarkt .

O i sada sam u cudu kako se sve odvijalo. Ne postoji nacin da sam sve mogla organizovati bez pomoci DE.

Smjesten na intezivnu, nema posjeta. Ne smiju ga operisati ni razbijati ugruske dok se ne ustanovi gdje se ti ugrusci nalaze.Prikopcan na aparate sve ok al narukvica kojom kontrolisu iz zatvora njegovo kretanje ometa rad aparata koji prate rad srca i snimaju krvne sudove. ztvorski radnici ne smiju to skinuti bez odobrenja a sto je zivot u pitanju to nikom nista. Jedan decko policajac na svoju ruku skine narukvicu i tako napravi problem sebi i meni. Sebi jer jer mora odgovatati za to i ici na diciplinsku a meni jer sad moram ganjati doktore da daju potvrdu sta je u pitanju. Tom potvrdom oslobadam policajca koji je skinuo narukvicu. Doktori nisu htjeli dati nista do izlaska iz bolnice otpusno pismo, osim da je da je primljen u bolnicu i datum primanja za preptostavkom datuma otpusta.

U meduvremenu dok se ganjam sa njima i obilazim muza imam obaveza i kuci. Dijete mora na vrijeme u skolu i iz skole i trening. Gosti u kuci 4 dana dorucak rucak i vecera za 9 osoba. Predjelo, glavno jelo i desert. Nabavka za svu tu hranu plus sama kuvam i spremam. Plus spremanje soba za 18 osoba. O to inekako stizem. Al i vinograd treba obrati (ove godine kasnije zbog okolnosti) pa radnicima spremiti dorucak rucak i razvesti ih kucama za dva dana.

Taman nekako stizem kad opet zovu iz zatvora moram potvrdu donijeti ujutru ili slijedi kazna ,produzenje kazne ili cime su me vec prepadali ne sjecam se. Al DE me daju meni stize brat nenajavljen uvece kasno tako da ujutru me on vozi jer ja stvarno nisam sposobna vise.Posle dorucka gosti -italijani (ha ha )zamolim ih da rucak pomjere pola sata jer nisam sigurna da cu stici. Odemo ja i brat u bolnicu u Mostar i kad tamo cudo ja da obidem muza nema ga ,na operaciji je. Za dva minuta eto ga vode iz sale sve dobro proslo ugradili mu stend 15 cm. Kazu sestre a i on SAM BOG TE POSLAO ,nismo mogli javiti da je jutros operacija.Sada znam da i jest i Ljubisa nas dragi dobri i DE.

Tako da uhvatim u toj situacoji priliku i dobijem tu potvrdu da je u muz bolnici i time olaksam policajcu da ne dobije suspenziju (policajac koji je skinuo narukvicu -nanogicu).Al nisu mi napisali da je operisan to tek u opusnom pismu mogu. Tako je i bilo tu potvrdu je dobio u otpusnom pismu. Dane koje je proveo na lijecenju 15 dana nije mu sud ni zatvor priznali kao olaksicu vec i njih mora odsluziti.

Sve vrijeme su se slagale situacije od vremena da stignem do skole u mjestu, do bolnice 30 km udaljeno znaci 60 dnevno. plus lokalno za potrebe nabavke, do parkirnih mjesta – ja dolazim parking se oslobada, cekanje u trgovinama ma uvijek sve u pravi trenutak.

Nisam cak ni jela to sam se kasnije sjetila pa ja ne jedem danima. Odkud mi snaga i kako uspijevam.A i mnogi su se cudili kako sam stigla .

I sto je najvaznije u svemu tome muz je odlicno, obzirom na prve prognoze i situaciju da je srce osteceno i nije se odmah reagovalo OVO JE ČUDOOOO HVALAAA

Gdje je tu Ljubisa i DE. Ne sjecam se tacno kada ali prije nego se deslo da ostanem sama u kuci i bolesnim muzem otisla sam u moju sumicu gdje se volim pomoliti. Onako iz vedra neba sto bi rekli dosao mi je Ljubisa i rekao SAMO SE ZAHVALJUJ, malo mi bilo cudno al zahvaljivala sam se.

U toku tih 10 -dana trke i neizvjesnosti isto sam pitala DE- Šta da radim, dal neke brojeve da trazim (iz jedne moje tadasnje grupe ) i ispisujem ili sta pomozit mi -SAMO SE ZAHVALJUJ dobijem opet i opet mi Ljubisa u mislima. I samo sam se zahvaljivala i sve samo resavalo i slagalo kako ja nikad nikad ne bih mogla isplanirati ni organizovati. Nevjerovatno al tako je bilo jos sam puno deztalja izostavila radi kraceg teksta.

Jedno tako kratko HVALA je ucinlo CUDA. I jedno veliko povjerenje u DE i Ljubisu.

Ne postoji nista vise niti jedna osoba koja me moze razuvjeriti da NAS LJUBISA nije itekako ziv i pomaze .

HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA

LJUBISA

v ,hvala Robertu, hvala dragi moji koji ste na putu Svetih znanja i LDR.

Volim vas malo je reci.

Radmila Vlaičević 14.05.2020.

Ostavite odgovor