Sa Svetom Trojicom i voda prestaje da teče 15.09.2019.

Još jedno od mnogobrojnih iskustava:

Još u Mađarskoj sam pitala kada će biti radionica u Novom Sadu. Robert je rekao 2. jula. Mislila sam zbog njegovog nasmejanog lica, da se šali. ali zaista je osvanula objava na stranici LDR da se tog dana održava radionica u NS. A kod mene uvek nekih neočekivanih događanja… Žurim, jurim, da obavim neke svakodnevne obaveze, kupovina, ručak…I negde oko podne dok sam prala ruke nad kadom, kad htedoh da zavrnem vodu, meni ostade ručka od slavine u ruci…kao da ju je neko odsekao. A jao! Voda najvećim mlazom teče, kada se puni li puni…

Znam da postoji neki ventil koji treba zavrnuti, ali koji, gde? Uzmem klešta i pokušam da zavrnem ventil ispod slavine na kadi, ali ni makac. Ili ja nemam snage da to uradim ( a ne izgledam baš nejaka, hahaha…), ili se kamenac nahvatao,ili i jedno i drugo! Pozovem neke prijatelje i komšije, ali kad te maler potera, ni od njih nema pomoći. Jedan je odveo oca u bolnicu, doći će za sat vremena. Drugi čeka u katastru da preda neke papire, moći će tek za 2 sata. Daje mi telefonom uputstva, da zavrnem ventil, iako sam mu već rekla da sam pokušala.

Pozovem supruga jedne prijateljice, koji zbog prirode svog posla, sarađuje sa majstorima svih profila, a on mi kaže nazvaće me za 15 minuta…A voda i kada, kao da su u zaveri protiv mene, da ne odem na radionicu… Ja na radionicu moram stići, pa plavilo ili gorelo! Voda iz slavine pod punim i najjačim mlazom ističe, a ova u kadi kao da uopšte ne otiče…kada se napunila više od polovine. Hoću li napraviti poplavu i u stanu i u zgradi…Ali postoje i NAJVERNIJI PRIJATELJI KOJI IMAJU UVEK VREMENA SADA I ODMAH: SVETA TROJICA! Aktiviram Svetu Trojicu i zamolim da mi pomognu da se smanji mlaz vode iz slavine i ubrza oticanje iz kade… I za pola sata, kada je majstor stigao, vode u kadi je bilo, koliko dno da je pokriveno, a mlaz iz slavine širine prsta…HVALA SVETOJ TROJICI, OCU, SINU I SVETOM DUHU…HVALA, HVALA…

Koji put već za ovih 14,5 meseci!!! Dalje je već sve poznato: majstor došao, otišao da kupi slavinu, zamenio, ali problemima nije kraj. Zamena te ” drage slavine” koja se polomi baš kad ne treba, košta 6.500 dunara, a ja po povratku iz Mađarske imam celih 500 dinara u novčaniku… a na računu ništa. Opet pomoć NAJVERNIJIH PRIJATELJA i majstor prihvati da mu uveče pošaljem novac po prijateljic, koja će doći na radionicu, pa će dati suprugu da mu odnese, jer je on i doveo tog majstora. Sve je dobro, kad se dobro završi. I naravno, niste valjda posumnjali: STIGLA SAM NA RADIONICU!

Hvala Svetoj Trojici, Ocu, Sinu i Svetom duhu. Hvala, hvala, hvala…

U ime Svete Trojice, Oca, Sina i Svetog duha, želim da moje i misli svih ljudi na planeti budu u skladu sa voljom Stvaraoca.

Gordana R. 15.09.2019.

Ostavite odgovor